Mészáros Krisztofer

Kisfiúként Tarzan volt a kedvenc hősöm, olyan akartam lenni, mint ő. Utcai lámpavasaktól kezdve mindenre felmásztam. Egyszer egy áruházban 4 méteres áruházi oszlopokról szedtek le a szüleim. Az óvodában is kézen járva közlekedtem a folyosón, de otthon a lakásban is. Fel sem merült, hogy ne tornára írassanak be.

Hétévesen kezdtem sportolni. Beleszerettem, már az első pillanattól kezdve! Emlékszem, egyszer egy körbálát kellett tigrisbukfenccel átugrani, bennem pedig teljesen megragadt, ahogy a szülők megtapsoltak, amikor sikerült.

Ma már naponta kétszer edzem, suli előtt és után. A sport mellett a másik nagy célom, hogy a tanulásban is sikeres legyek. Ez a heti 10 edzés, az évi 10-12 egyhetes edzőtábor és a versenyek mellett nagy erőfeszítést követel. A Szentkirályi Tehetségprogram támogatása abban is segít, hogy laptoppal, okostelefonnal, interneten keresztül tanuljak és tartsak kapcsolatot a tanáraimmal és az edzőmmel – aki a nemzetközi versenyekre nem mindig utazhat velem. A támogatás persze legalább ilyen nagy szerepet játszik a sportolói felkészülésemben, fejlődésemben is, hiszen speciális erősítőeszközre és egy nagysebességű kamerával összekötött mozgáselemző szoftverre fordítom az elnyert összeget.

A sporteredményeim közül a nemzetközi versenyeken elért helyezéseimre vagyok a legbüszkébb: Liberecben az Olimpiai Reménységek Versenyén lettünk elsők csapattal, Németországban pedig gyűrűn lettem első, lólengésben második, és összetettben is második. Az idei Ifjúsági EB csapatba kerülésre is nagyon büszke vagyok.

Ez az évem már teljesen az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra készülés jegyében telik, amit 2017 júniusában rendeznek Győrben. Szeretnék a magyar ifjúsági válogatott tagjaként az egyéni összetett verseny döntőjében pontszerző helyen végezni. A legnagyobb célom azonban, hogy a lólengés idei ifjúsági magyar bajnokaként a szerenkénti döntőkbe kerülve lólengésben, talajon és korláton is érmes helyezést érjek el.

Kiemelkedő eredményei az elmúlt három évben:
2014
Háromszoros korcsoportos magyar bajnok (Lólengés, Korlát, Nyújtó)
Liberec (CZE) ORV Csapat 1. hely
Cottbus, XXIX. International Juniors Trophy (GER) egyéni összetett 10. hely, Talaj-Korlát 4. hely
Csányi Kupa - Budapest egyéni összetett 2. hely, csapat 3. hely

2015
I. Junior Budapest Cup egyéni összetett 1. hely, talaj-gyűrű 1. hely
Ifjúsági Csapatbajnokság 2. helyezett csapat tagja
Magyar Bajnokság egyéni összetett 2. hely, talaj-lólengés magyar bajnok
Liberec (CZE) ORV Csapat 4. hely (1-3. helyek CHN-GBR-USA) (Olimpiai Reménységek Versenye) egyéni összetett 18. hely
Memoriál Jana Gajdoše BRNO-2015 (CZE) csapat 1. hely, egyéni összetett 3. hely

2016
Magyar Bajnokság egyéni összetett 3. hely, lólengés ifjúsági magyar bajnok
II. Junior Budapest Cup egyéni összetett címvédés 1. hely, talaj 1. hely

Kedves Játékosaink!

A szavazás és a nyereményjáték 2018. január 31.-én éjfélkor lezárult. A nyerteseket Facebook üzenetben értesítjük. Szavazataitokat és tippjeiteket tehetségeink nevében is köszönjük.